Šiandien pirmoji mokslo metų diena Mendergane. Tiesą sakant, pirmoji diena ir Menderganui. Aš sėdėjau prie savo rašomojo stalo ir apžiūrinėjau senas istorines knygas. Dar kelios sekundės ir nuaidės varpas iš mokyklos kiemelio.
Gyliai įkvėpiau ir pasitaisiau uniformą. NUSKAMBĖJO.
Į klasę sugužėjo mokiniai. Kai jie susisėdo į suolus pradėjau kalbėti:
- Labas rytas, esu Klaudija Blūstorm - mokyklos direktorė ir jūsų magijos istorijos mokytoja. Sveikinu su pirmąja diena Mendergane. Tikiuosi jums puikiai seksis. Man labai malonu, kad tiek daug jūsų atėjo į pamoką, tačiau plėpėti galiu ilgai - pradėkime pamoką.
Priėjusi prie lentos užrašiau pamokos temą "Menderganas ir jo istorija".
- Ar žinojote, jog ankščiau šiame kabinete buvo sodas? O sienų išvis nebuvo? O štai netoliese lango stovėjo fontanas?
Priėjusi prie senos ąžuolynės lentynos išsitraukiau seną raudoną segtuvą, kuriame laikiau burtažodžių korteles. Išsitraukusi reikiamą nuskubėjau prie lentos ir užkabinau burtažodžio kortelę - Kasvetiur.
- Kasvetiur - burtažodis, kuris leis jums nusikelti į tą laiką, kai čia dar buvo sodas. - šyptelėjau. - Butažodis sunkus, bet kai labai norėsite - jums pasiseks. Atvykę į sodą jusite didžiulį nuovargį. Iš karto neišeis - garantuoju, tačiau norėkite ir tikrai viskas pasiseks.
Atsisėdau į krėslą ir pradėjau stėbėti mokinius.
Sėkmės...
((Taigi rašykite kaip atėjote į pamoką, ką sužinojote ir pradėkite bandyti burtažodį, nebūkite viskam gabūs - iš pirmo karto ne visiems išeina. Sėkmės!))