|
|
| Smėlėtas takas | |
| | Autorius | Pranešimas |
---|
Andrea Rachell Mokinys
| Temos pavadinimas: Smėlėtas takas 2016-08-01, 12:20 | |
| Takelis buvo mažas, siauras, bet labai ilgas. Takelis buvo smėlėtas, geltona spalva maišėsi su gelsva spalva. Keliukas buvo žvyruotas, nelygus, apaugęs žolėmis. Prie takelio žydėjo gėlės, padangėje lekiojo paukščiai, pažeme skraidžiojo drugeliai. Linksmai čiurleno upelis leidžiantis nuo kalno, subėgantis į netoliese esantį ežerą. Šiuo taku neilgai einama. Gali pereiti per kokias penkias minutes. Kai šis takas baigdavosi kiekvienas galėdavo prieš nosį pamatyti stūksantį didžiulį, didingą, dvidešimties aukštų milžiną. Pažvelgus kalnui į jo nematomas akis galėdavo gėrėtis, didžiuotis, stebėti, tyrinėti, suprasti kaip gamta reikalinga. Šis kalnas buvęs nuo senų senovės kai atsirado pirmykščiai žmonės. Jokių laiptukų nebuvo. Užlipus ant kalno galėdavo gėrėtis paranorama. Matėsi Mendregano pilis. Ir visa kita. Kas atsisukdavo tas pamatydavo niekam nežinomą dvarą. Dvaras buvo paslaptingas, slaptas, senokas, prakeiktas. Nes šiame dvare vaidenosi, buvo kažkam siųstos žinutės su užuominomis, gradinimais, pagyrimais, paslaptimis. Dvaro vidus buvo įdomus. Tačiau dabar niekas nebežino apie dvarą. Visi užmiršo apie tai. Net keliukas neberandamas. | |
| | | Alisa Faun Mokinys
| Temos pavadinimas: Re: Smėlėtas takas 2016-08-01, 13:54 | |
| Alisa mėgdavo vaikščioti šiuo taku kai jai būdavo liūdna. Mokyklos raštininkė žvalgydavosi į gėles, paukštelius, nuostabaus gražumo dangų. Jaunoji mokyklos darbuotoja nedideliame krepšelyje nešėsi kelis sumuštinukus ir nedideliame termose arbatos. Į ranką taip pat buvo pasiėmusi pledą. Toje vietoje kur baigėsi takas, paėjus apie 50 metrų į kairę prasideda pušynėlis, tai mėgstamiausia Alisos vieta. Ji išsitiesė pleduką ir atsisėdo. Girdėjo tyliai čiurlenantį upelį kuriame plaukiojo kelios žąsys su žąsiukais. Alisa išsitraukė sumuštinius ir įsipylė į nedidelį puodelį arbatos. Alisa apsižvalgė ir pamatė tolumoje žmogaus siluetą. Merginos siluetą. Raštininkė truputį suglumo. Ji nebuvo pratusi čia matyti žmonių. | |
| | | Andrea Rachell Mokinys
| Temos pavadinimas: Re: Smėlėtas takas 2016-08-01, 14:14 | |
| Kai baigdavosi Andre'os paskutinė pamoka, mergina iš karto eidavo prasivaikščioti, išsijudint. Kartais vaikščiodavo prie pat mokyklos, kartais jau tolėliau. Tad šį kartą nusprendė nueiti į pušynėlį, siauru, mažyčiu takeliu. Andrea pasiėmė kelis "Magiškųjų sausainių" pakelius ir vieną nedidelį buteliuką vandens bei neilgai trukus išskubėjo į ramią ir tyrą vietelę, kurioje retai, labai retai pamatydavai kokią žmogystą. Jaunoji burtininkė jau buvo įpusėjusi visą kelią ir po dviejų minučių ji jau buvo ten. Iš karto pamačiusi kur nėra labai užžėlusi žolė, ji pliuptelėjo ant tos vietos. Pasiėmė pakelį sausainių ir.. Jau ketino jį atplėšti, kai išgirdo netoliese kažką traškant. Andrea iš karto nubėgo pažiūrėti, kas ten yra. Gal koks gyvūnas?,- pamanė ji. Ir vos pralindusi pro neaukštą pušelę, mokytoja pamatė, kad ten sėdi kažkokia mergina. Andrea lėtai priėjo prie burtininkės, kad ši neišsigąstų ir kai jau buvo prie jos, tarė: - Sveika. Kokie vėjai tave čia atpūtė? Beje, mes pažįstamos? - paklausė mergina ir pradėjo laukti jaunesnės (tikriausiai) panelės atsako. | |
| | | Alisa Faun Mokinys
| Temos pavadinimas: Re: Smėlėtas takas 2016-08-01, 14:29 | |
| Raštininkė pamatė, kad ta mergina atsigulė ant žolės. Alisa pagalvojo, kad kol mergina guli pasinaudos proga ir pasislinks giliau į miškelį, bet kai ji paėmė savo pledą, netikėtai pledu Alisa nubraukė šakelę ir pasigirdo garsus trakštelėjimas. Panelė gulėjusi ant žolės staiga pašoko ir apsidairė. Staiga Alisos ir merginos akys susitiko, bet Alisa apsimetė toliau sau ramiausiai valganti ir gurkšnojanti arbatą. Ji pro akies kraštelį stebėjo kaip mergina artėja ir netrukus išgirdo jos balsą su klausimu. Raštininkė nusišypsojo ir atsistojo: -Labas. Aš čia atėjau šiaip pabūti. O tu?- stengėsi kuo maloniau pasakyti Alisa. - Ai, beje aš Alisa. - ištiesė ji ranką. - Gal nori sumuštinio? Turiu dar du. - pasakė Alisa. - O gal arbatos? - toliau klausinėjo Alisa, bet pamatė kitos merginos suglumusį žvilgsnį. - Oj, atleisk aš per daug plepi. | |
| Temos pavadinimas: Re: Smėlėtas takas 2016-08-01, 14:41 | |
| Andrea pamačiusi mergina, Alisą, nusijuokė. Jai buvo ji labai juokinga. Matyt truputį išsigando ir nenori to parodyt. Bet. Tai juk matosi dar akivaizdžiau,- pagalvojo mokytoja. Ir pasakė; - mm, aš taip pat atėjau čia pabūti, pailsėti. Aš Andrea. Andrea Rachell, - išpyškino mergina ir padavė ranką naujai draugei: - Malonu susipažinti, Alisa, - nusijuokė Andrea. Tada paklausė Alisos, ką toji šneka. Kai išgirdo klausimą, iš karto nieko nelaukdama pasakė: - Neatsisakyčiau. Na, gal atsisakyčiau, bet juk tai pirmas kartas su ja, tad gal neverta jos įžeisti,- vėl sumąslyjo Andrea. - O arbatos.. ačiū, ne. Geriu tik "Matė" arbatą, o pas tave tikriausiai ne ji. Taigi, gal susipažinkime daugiau? Aš esu mokytoja iš Mendergano. O tu iš kur? | |
| | | Alisa Faun Mokinys
| Temos pavadinimas: Re: Smėlėtas takas 2016-08-01, 17:35 | |
| Išgirdusi merginos vardą Alisa dar kartą paklausė: -Tai gal nori sumuštinio?- raštininkė ištraukė ir padavė nedidelį sumuštinį naująjai savo draugei.- Dar gal arbatos?- paklausė ji. Sulaukusi klausimo Alisa labai ilgu pasakojimu į jį atsakė: - Na aš esu šios mokyklos Raštininkė. Šiaip aš gimiau mažame miestelyje netoli Londono. Turiu 2 vyresnius brolius. Mano tėvai yra burtininkai. Lankiau Hogvartsą, kurį baigiau tik prieš pora metų. Mokslai sekėsi labai gerai. Pabaigusi mokyklą vienus metus nieko neveikiau. Na, o praeiti metai buvo labai įdomūs. Buvau grįžusi į Londoną ir ten gyvenau tarp žiobarų. Buvo gan sunku, nes žinai kai negali naudoti burtų lazdelės tu jautiesi nesaugus. Pagyvenusi kelis mėnesius Londone išvykau į kelionę per pasaulį. Buvau beveik visose Europos šalyse, keliose Azijos ir Pietų Amerikoje. Taip po pusės metų grįžau atgal į Londoną, tiksliau į tą patį miestelį kuriame gimiau. Jame leidau dienas, bet po kelių mėnesių pasidarė labai nuobodu. Tada išgirdau apie Merdenganą ir pasisiūliau čia būti mokytoja arba raštininke. Štai ir aš čia. Tikiuosi ne per smulkiau paaiškinau... | |
| Temos pavadinimas: Re: Smėlėtas takas 2016-08-02, 10:40 | |
| Gavusi sumuštinį, Andrea padėkojo ir klausydama Alisos, pradėjo jį čiaumoti. Po keletos minučių mergina buvo sužavėta raštininkės istorija. Išgirdusi paskutinius žodžius "Tikiuosi, ne per smulkiau paaiškinau... ", Andrea vėl nusijuokė. Jai buvo labai juokinga Alisa. Ir tada mokytoja psakė: - Alisa, nekompleksuok - nusišypsojusi pasiėmė savo vieną sausainių pakelį ir pasiūlė draugei: - Gal nori kakavinių sausainių? - tuomet Andrea atsisėdo ant neaukštos žolės ir užsisvajojo. Pabudusi iš svajų, dar kartą, nieko nelaikusi paklausė: - Tai nori? | |
| | | Alisa Faun Mokinys
| Temos pavadinimas: Re: Smėlėtas takas 2016-08-02, 11:02 | |
| Raštininkė pamatė, kad mergina nusijuokė ir Alisa truputį susigėdijo. Mergina pasiūlė jai sausainį ir ji paėmė: -Šitų sausainių skonis nuostabus.- pasakė ji ir nusijuokė iš savo žodžių.- Na, o kur tu gimei? Ką lankei ir apie save daugiau papasakok.- tyliai pasakė mergina. Išgirdusi gan neilgą savo draugės istoriją, Alisa nusišypsojo ir pasakė: -Na, tikriausiai buvo įdomi vaikystė. Raštininkė atsigulė ant žolės ir stebėjo debesis. Debesys kuo daugiau žiūrint, tuo labiau pilkėjo, kol ant Alisos užtiško lašelis. Mergina iš pradžių pagalvojo, kad apsitaškė arbata ar kas nors tokio, bet paskui dar nukrito keli lašeliai: -Lynoja!- išsigandusi sušuko Alisa. | |
| | | Sponsored content
| Temos pavadinimas: Re: Smėlėtas takas | |
| |
| | | | Smėlėtas takas | |
|
| Permissions in this forum: | Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
| |
| |
| |
|